• Campus bell 70 2
  • Campus bell 70 5
  • Campus bell 70 4
  • Campus bell 70 7
  • Campus bell 70 8
  • Campus bell 70 6
01 / 6

Campus Bell

MONTRÉAL, QUÉBEC, CANADA

The Bell Campus is in line with a corporate strategy whose goal was to promote closer collaboration. Designed to meet employees’ requirements following a vast consultation, it reflects an open concept emphasizing visual contact. The ground floor is devoted to shared services including a conference centre, a huge cafeteria, a gymnasium and lounges, all of which are pleasant places for interaction. On the upper storeys are cafés, meeting rooms and work areas. The closed offices are grouped together in the centre of the buildings so that the majority of employees can enjoy natural light and a view of the river. The abundant windows made of blue glass, custom-designed for Bell, exemplify the brand image of this telecommunications giant.

LOCATION : Montréal, Québec, Canada
TYPE OF INTERVENTION : Interior design
AREA : 228 600 m² (750 000 pi²)
SUSTAINABLE DESIGN : LEED-NC
CONSORTIUM : Aedifica + Innova
BASE BUILDING : Brian Burrows Architecs
COMPLETION : 2009

Back to list