• Banque laurentienne 49 1
  • Banque laurentienne 49 2
  • Banque laurentienne 49 3
  • Banque laurentienne 49 4
01 / 4

Banque Laurentienne

LONGUEUIL, REPENTIGNY, STE-FOY, LA SALLE, QUÉBEC, CANADA

The inspiration for Laurentian Bank’s new branches was drawn from the retail sector in order to offer clients a unique banking experience. The branches include a spacious waiting room with sofas, large windows on the facade and an interactive wall displaying current mortgage rates; the design is distinctive and dynamic, and the colours are bright. Customers enter a large circular space with eye-catching hardwood floors. They are invited to take a number at an electronic terminal according to the type of service desired. A great deal of care went into the offices of the advisors, who receive clients at a round table and not from behind a desk. The space reflects openness and transparency through a light, timeless environment.

LOCATION : Longueuil, Repentigny, Ste-Foy, La Salle, Québec, Canada.
NATURE OF PROJECT : interior design + façade concept architecture (Repentigny)
FLOOR AREA : Longueuil 5 500 sq. ft / Repentigny 7 100 sq. ft. / Ste-Foy 12 000 sq. ft.
TOTAL : 12,000 sq. ft.
COMPLETION : 2011



Back to list