• Plaza cote des neiges 327 2
  • Plaza cote des neiges 327 3
  • Plaza cote des neiges 327 1
01 / 3

Plaza Côte-des-Neiges

MONTREAL, QUEBEC, CANADA

The Plaza Côte-des-Neiges is a well-known retail destination that needed a fresh take to stay relevant and compelling in a time of shifting demographics and changing consumer needs. To revitalize commercial performance, Ædifica redefine the Mall identity by fully renovating common areas while upgrading tenant mix, build a new façade on Côte-des-Neiges Street and for the three back entrance which will help the mall increase its revenue opportunities.

The project also aims at maximizing tenant exposure and frontage to the main circulation path and position the main retail destination in key locations to draw traffic and complement with a blend of smaller retailers. Ædifica also developed a unique experience for the lower level by maximizing the use of natural light to increase its traffic. Also, Ædifica created a strong visual and functional connection between the two levels of the Mall along Côte-des-Neiges.

The project will create more gathering places which will provide a strong sense of belonging to the neighborhood and its residents. It will also add value to the built environment to attract new tenants and encourage existing tenants to engage. Plaza Côte-des-Neiges will become an essential and unique retail destination for the community.


LOCATION: Montreal, Quebec, Canada

TYPE OF INTERVENTION: Architecture and interior design

Back to list