• Barneys new york coop 51 3
  • Barneys new york coop 51 2
  • Barneys new york coop 51 4
  • Barneys new york coop 51 5
  • Barneys new york coop 51 1
01 / 5

Barneys New York Coop

BROOKLYN, NEW YORK, USA

For its first Brooklyn Co-op location, Barneys wanted to create an environment that reflected the evolving neighborhood along with its emerging artists. The shop takes up two floors of a modern construction. The wide open space of the lobby mirrors the clean and raw look of the neighboring art galleries. The white cinder block walls are adorned with avant-garde artwork. The basement is inspired by an artist’s loft. The hardwood of the walls and floors create a warm atmosphere. Low ceilings eliminate the option of concealing the pipes; more are added to create a sculptural effect. The solid metal framework used to strengthen the staircase creates the centerpiece that gives the store its industrial look.

LOCATION : Brooklyn, New York, USA
TYPE OF INTERVENTION : Interior design
AREA : 9 400 sq. ft. (2 865 m²)
COMPLETION : 2010

Back to list